Billedkunst

Velkommen på forsiden
Redaktionen
ARTiFAKTi

Entreprenørskabet i skolen
Læringsstregen

Tilbage til fagoversigten

Velkommen på forsiden

er et spil lavet af Ekstra Bladet og Jeppe Bundsgaard. Spillet fokuserer på etiske dilemmaer i forhold til, hvad man som journalist kan tillade sig at skrive om i aviserne.

Redaktionen

Lige som Velkommen på forsiden arbejder Redaktionen med etiske dilemmaer i forhold til presseetik og kildekritik. Endvidere får eleverne mulighed for at arbejde med alle aspekter inden for nyhedsproduktion; kilder, billedredigeriing, respons, korrekturlæsning og meget andet.

ARTiFAKTi – Your Rainbow Panorama

Hvordan mærkes den blå farve på min krop? Hvad sker der i min hjerte, når jeg udsætter øjnene for stærkt, gult lys? Med fokus rettet på oplevelsen af Olafur Eliassons spektakulære regnbue "Your rainbow panorama" lægger materialet op til en tværfaglig beskæftigelse med kunst. Rummer forslag til eventuelle naturvidenskabelige forsøg, der kan foretages.

Entreprenørskabet i skolen

er en samling af værktøjer til undervisning inden for kreativitet, innovation og entreprenørskab i grundskolen. Materialet er udarbejdet af Jette Vestergaard Jul med inspiration fra eksisterende materialer, som fx Den Kreative Platform. Det er tilpasset grundskolen og ordstimuli er lavet ud fra de hyppigste ord i det danske sprog. Materialet kan anvendes til en lang række formål, hvor man ønsker at sætte fokus på elevernes kreativitet og foretagsomhed. Brug det som opstart og til processtyring af entreprenante forløb i alle fag og under alle slags emner.

Læringsstregen

Evalueringsmodellen er et redskab, som bruges til at arbejde med kreative, innovative og entreprenante forløb og er især god til at koble kreative processer med anvendt faglighed.

Modellen favner et forløb fra planlægning til evaluering og dokumentering, og kan på denne vis bruges som logbog for lærere og elever.

Omdrejningspunktet i modellen er den mundtlige dialog mellem lærer og elev, som sammen indtegner elevens faglige progression i modellen. På denne måde visualiseres elevens fremskridt i en faglig, metodisk og entreprenant læringssti i modellen
> Hent Lærervejledning (pdf)

> Hent model til print

> Introduktionsvideo til Læringsstregen